Чому дітям корисно їсти сир?


Сир - один з найдавніших кисломолочних продуктів людства. Наші предки робили кисле молоко й виокремлювали сироватку від твердої частини. у такий спосіб з молока вилучали корисні поживні речовини. Сир прийнято включати в раціон дітей, вагітних жінок, хворих людей.

Хімічний склад сиру досить багатий. Незамінні для людського організму аміокислоти, молочний цукор (лактоза), залізо, кальцій, фосфор, ферменти, вітаміни, вуглекислота - це не повний перелік корисних складових цього унікального продукту. Сир містить дванадцять вітамінів. За вмістом білка і ступенем його засвоєння сир превершує решту молочних продуктів. Якщо говорити про енергетичну цінність сиру, то вона коливається в залежності від жирності - від 90 до 230 ккал у 100 грамах. 

Сир - необхідний елемент у дитячому раціоні, тому що легко засвоюється, подобається дітям своїми смаовими властивостями, сприяє нормальному росту кісток і зубів, зміцненню волосся та нігтів.